Clown Jopie 25 jaar in het vak als artiest.

Peter Middelhoek
13-8-2015

Deze maand is het 25 jaar geleden dat Clown Jopie aan zijn professionele loopbaan als artiest begon. Al ruim daarvoor begon de bekende clown die gestalte wordt gegeven door Jeroen van den Berg aan zijn carrière als 12-jarige bij Oranjevereniging Heinenoord. Hij speelde eerst poppenkast en later werd Clown Jopie geboren. De naam Jopie kwam oorspronkelijk van mijn buikspreekpop en de naam ligt prettig in het gehoor. Dat Clown Jopie, in tegenstelling tot de meeste clowns, groen haar heeft, is uit nood geboren. Op dat moment waren geen rode pruiken voorhanden en is het groen geworden. Uiteindelijk is dit een succesformule gebleken en behoort Jopie tot één van de bekendste clowns van Nederland. 

Clown Jopie en Tante Angelique

De eerste jaren trad Clown Jopie solo op. In 1998 werd jeugdvriendin Angelique Wessels omgedoopt in Tante Angelique.  Vanaf die tijd gaan Clown Jopie & Tante Angelique als kinderduo door het leven. Angelique had al ruime ervaring opgedaan als zangeres van diverse bands en ook zij staat dit jaar 25 jaar op de bühne. In 1998 werd de ‘Clown Jopie & Tante Angelique Fanclub’ opgericht.

In 1999 kregen Clown Jopie en Tante Angelique een platencontract aangeboden. Ze hadden toen al twee CD’s in eigen beheer opgenomen. Aad Klaris, de man achter de grote hits van o.a. Bassie en Adriaan en vele bekende Nederlandse artiesten, produceerde hun derde CD “Mega Kinderfeest”.

De teksten van de liedjes worden geschreven door Aad Klaris, Paul Kooijman en Jeroen van den Berg.

Nummers als: “Hij is een Kiwi”, “Ik wil een Pannenkoek”, “Uitjes” en “Koffer vol met liedjes” zijn inmiddels echte krakers voor kinderen.

Inmiddels heeft het bekende kinderduo meerdere singles op hun naam en 5 CD albums waarvan 1 speciaal Sinterklaas album. Tevens hebben ze twee DVD’s  gemaakt en vele videoclips. Deze videoclips zijn o.a. iedere ochtend te zien op TV Oranje.

YouTube

De laatste jaren stijgt de populariteit van Clown Jopie en Tante Angelique erg hard. Dit wordt mede veroorzaakt door de sociale media. Op hun speciale YouTube kanaal zijn alle videoclips en avonturen te vinden. Inmiddels zijn de filmpjes al meer dan 1.200.000 keer bekeken. De afgelopen jaren scoorde het tweetal de nummer 1 en 2 in de Sinterklaas Top 20. Op o.a. Facebook en Twitter hebben Clown Jopie & Tante Angelique rechtstreeks contact met hun fans.

Viering artiesten jubileum

Clown Jopie en Tante Angelique gaan het 25 jarig jubileum vieren op zaterdag 7 november in Alcazar Events in Puttershoek. Tijdens hun jaarlijkse fanclubdag pakken ze extra uit met hun nieuwe programma “Liedjes Circus”. Verder komt er begin oktober een speciaal CD album uit onder de naam: “25 jaar Feest met Clown Jopie en Tante Angelique”. 

Veel gebeurt in 25 jaar

Als Jopie en Angelique terugblikken op 25 jaar Clown Jopie en Tante Angelique is er veel gebeurd. Zo hebben ze een eigen webshop: De Clown Jopie Shop, een kaartenshop, zijn hun nummers te downloaden via Itunes en te beluisteren via streaming diensten zoals Spotify. Ze hebben vele trouwe volgers op hun Facebookpagina en hun YouTube pagina is een hit in Nederland en België.

Te vroeg om te stoppen

Wie bang is dat Clown Jopie en Tante Angelique gaan stoppen, heeft het mis. “We vinden het veel te leuk om op het podium te staan” laat het tweetal weten. De komende jaren gaan ze gewoon door met de Nederlandse en Belgische podia te bestormen. De populariteit van de bekende Clown en zijn vrolijke Tante zal de komende jaren alleen maar groeien.

Meer nieuws van Clown Jopie & Tante Angelique Kindershow

Maak kennis met Kindershows.nl

De online verhuurder van Kindershow en Jeugdshows. Wij selecteren het beste aanbod Kindershows. Boek direct je Kindershow of Kinderartiest.

Bel onze entertainmentadviseurs op:  0186-609574. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.

Kindershows.nl de specialist in Kindershows, Jeugdshows, Poppentheaters en Bekende Kinderacts.

Nienke Spruit

Nienke Spruit

Character Acteur
0186-602140

Download volledige prijslijst

In 1 helder overzicht (PDF) de prijzen van alle Kindershows en acts op onze website ontvangen? Geef hier jouw e-mailadres door, dan ontvang je dit handige overzicht per mail.

JB Productions

Nijverheidsweg 33
3274 KJ Heinenoord
0186-609574
info@jbproductions.nl

Direct contact